nuttige informatie

Limaria – Arboleas.
Een rustige omgeving in het binnenland van de regio Andalusië maar toch op een korte afstand van de kust.  De zonnigste streek van Spanje met maar liefst 330 dagen zon per jaar.  Het ligt op 100 km van de luchthaven van Almeria, maar is ook te bereiken via de luchthavens van Alicante en Murcia. Genieten van de warmte, de zon, het privé zwembad, het Spaanse lekkere en goedkope eten. Onze ideale vakantiewoning!

Albox
De dichtste stad met markt op dinsdag. Gezellige tapasbars. Alle nodige winkels zijn er te vinden langs de grote weg zoals Lidl, Mercadona en Dia.
Wil je in Albox de Belgische sfeer voor een dagje beleven? Je vindt er een Belgisch restaurant ‘El Mirador’ en voor wie eens zin heeft in lekkere Begische frietjes, geen probleem dan kan je terecht in ‘Frituur El Muro’, eveneens uitgebaat door Belgen. Wij houden ons hoofdzakelijk aan de Spaanse lekkernijen!

Winkelen

Mercadona-Avda.-Manolete-2-940x627
MERCADONA Albox

Av. Lepanto, Albox, Almeria

Open van Maandag tot Zaterdag
09:00 – 21:30

imagen0009-650x500
LIDL

Avenida Veintiocho de Febrero, Albox

Open van maandag tot zaterdag
09:00 – 21:30

Cocinillas_367475453_116649721_1024x576

De Kust dichtbij

Mojacar

Is een typisch wit Moors dorpje gebouwd op een heuvel, is een toeristische trekpleister met gezellige restaurantjes en leuke souvernirwinkeltjes. Langs de kust heb je ook een mooie wandelpromenade.

Garucha

Kustdorp met vissershaven en lekkere visrestaurants. In de zomer een druk bezochte plaats door zijn enorm zandstrand, wandelboulevard en jachthaven met watersportmogelijkheden.

Vera

Stad niet ver van de kust met het indrukwekkende Plaza de toros. Geniet van de grootste en oudste stierenarena van de provincie.

Unieke kuststreek

Strand-van-Los-Genoveses-in-Cabo-de-Gata
Cabo de Gata

Het belangrijkste natuurpark van Andalusie met romantische kleine baaien en lege stranden. Met ertussen steile hellingen en rotsen die uit het water omhoog steken. Een must voor liefhebbers van rust en prachtige landschappen. Beleef er een van de vele watersporten:kajak, duiken of snorkelen.

wandelen-in-cabo-de-gata-natuurpark
Nijar

Nijar is een stad in het noorden van het natuurpark Cabo de Gata waar de tijd is blijven stil staan. Hier is een verdegingstoren van het Alcazaba in Almeria te bezichtigen. Van hieruit heb je een indrukwekkend zicht met de Middelandse zee in de verte.

nijar-pueblos-mas-bonitos-de-espana-4243-1
Villaricos

Villaricos is een kustdorp met op zondag een mooie en grote markt op een authentieke locatie. Klein haventje met duikclub en excursie boottochten.

Zeker de moeite

Tabernas woestijn

Al eens in de voetsporen willen treden van cowboys? Hier vind je Oasys/Mini Hollywood, dit dorpje was het decor van verschillende spaghettiwesterns, een dieren- en plantentuin van vulkanische oorsprong.

Sierra nevada

De Sierra Nevada (besneeuwde bergketen) is gelegen in de regio Andalusië. De hele Sierra Nevada omvat 16 bergtoppen die allen hoger zijn dan 3000 meter, waarvan de berg Mulhacen met een hoogte van 3482 meter de hoogste berg van het vasteland van Spanje is. Deze regio in het zuiden van Spanje staat bekend om zijn veelzijdigheid, in de winter kan er geskied worden vanaf de maand november tot zelfs in de maand mei.